Парите са от съществено значение, ако искате вашите финансови цели да

...
Парите са от съществено значение, ако искате вашите финансови цели да
Коментари Харесай

Грешките, които ви лишават от финансова свобода

Парите са от значително значение, ако желаете вашите финансови цели да постигнат успех, било то да инвестирате в обучение, жилище или в здравето си. Но с цел да станете финансово свободен, се изисква дисциплинираност. Независимо дали го осъзнавате или не, някои неточности вредят на възможностите ви да реализиране на тези цели. Джеймс Йорнер от споделя за петте финансови неточности, които би трябвало да избягвате, в случай че желаете да реализирате с триумф вашите финансови цели. 

Не вземате поради разноските за поддръжка -  Всичко, което купувате, идва с разноски за поддръжка. Търговците, продаващи продукта, няма да ви го кажат напряко, само че ще разберете когато стане време да платите. Например, тази нова кола, която желаете да купите, ще се нуждае от зареждане с гориво, сервиз, нови гуми и други Новата къща също се предлага с налози и разноски за поддръжка. Тези сметки могат да повлияят на разноските ви, в случай че не сте деликатни. Ето за какво бюджетирането е значимо. За всяка нова покупка, която вършиме, би трябвало да извършите бюджет за разноските за поддръжка. Те могат да повлияят както на бизнеса, по този начин и на физическо лице, тъй че би трябвало да им обърнете внимание.

Не знаете какви налози дължите - Сигурно към този момент сте чували поговорката, че единствените неща, които са сигурни в живота, са гибелта и налозите, нали? Без значение какво вършиме, налозите постоянно ще идват, само че това, което можете да извършите по пътя си, е да се научите какво да вършиме, с цел да плащате по-малко. Има доста способи да извършите това. Някои бързи препоръки за икономисване на налози включват работа от у дома, понижаване на разходите за автомобила, както и наемане на членове на фамилията да работят за вас.

Не инвестирате -  Трябва да започнете да инвестирате допустимо най-скоро, тъй като по този начин получавате финансова независимост. Оставянето на пари в спестовната ви сметка е толкоз положително, колкото и пилеенето на парите. Защото когато настъпи инфлацията, парите ви ще изгубят цената си, само че да кажем, че инвестирате в акции или дивиденти, ще видите по какъв начин парите ви се усилват и, несъмнено, ще се радвате на пасивния приход, който ви приближава до финансовите независимост. Инвестирането изисква самообладание и верен метод. В каквото и да вложите парите си, би трябвало да научите всичко, което можете за това: промишлеността, в която инвестирате, имената на големите играчи и други значими неща, които ще ви дадат увереност при вземането на верни решения.

Използвате вашия пестелив фонд по неверни аргументи -  Вашият пестелив фонд са пари, заделени за непредвидени обстановки като загуба на работа, непредвидени сметки, ремонт на жилището. Може да бъде изкушаващо да употребявате тези пари, с цел да получите някой нов артикул, да отидете на отмора и така нататък, само че това никога не са непредвидени обстановки. А когато се случат същинските непредвидени проблеми, ще бъдете принудени да влезете в задължения, с цел да уредите сметките си, което е неприятно. Как да действате? Можете елементарно да си отворите спестовна сметка за незабавни случаи. Поставяйте по 10% от месечната си заплата в нея. Първоначално тази сума може да наподобява дребна, само че след време ще имате задоволителен приход, към който да се обърнете при потребност.

Не възприемате здравето си като инвестиция -  Колкото по-рано започнете да възприемате здравето си като инвестиция, толкоз по-добре за вас. Независимо дали е физическо, психическо или прочувствено, вашето богатство ще продължава да ви носи позитивна възвръщаемост, когато го приоритизирате. Трябва да полагате задоволително грижи, с цел да сте сигурни, че поставяте здравето си като ваш главен приоритет. Това включва извършения най-малко три пъти седмично, медитация и стоене надалеч от хора и взаимоотношения, които не са положителни за вас. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР